Behandlingar

Svensk klassisk massage

Jag utför Svensk klassisk massage med triggerpunktsbehandling. När du kommer så väljer du själv vilka områden du vill ha masserade utifrån de områden på kroppen som du eventuellt har problem med. Eller så kanske du bara vill ha en skön helkroppsmassage för att mjuka upp dig.

För att läsa mera om massagens olika användningsområden klicka gärna på länken nedan.

Länk till forskning och användningsområden för massage.

Dornmetoden

Dornmetoden använder mjuka rörelse och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden, den arbetar utan manipulation eller ’knäckande’. Oftast börjar den med korrigering av funktionella skillnader i benlängd som (enligt Dieter Dorn) de flesta av oss har.

Ryggraden som är en av våra mest centrala delar i kroppen har kopplingar till alla våra organ och kroppsfunktioner. Inom Dornmetoden anses kopplingarna vara så väl fysiska som psykiska. En blockering av kotor i ryggraden kan leda till besvär, smärtor och sjukdomar var som helst i kroppen.

Dornmetoden som skonsamt korrigerar osymmetri i kroppens skelett jämförs ofta med osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära. Därmed kan den åstadkomma långt mer än traditionella manuella terapiformer.

Länk till mer information om Dornmetoden

Reiki

En Reikibehandlig utförs med kunden liggande på behandlingsbritsen fullt påklädd under filtar. Sedan går behandlingen till så att jag håller mina händer strax ovanför kundens kropp, eller genom lätt beröring. Syftet är att öppna upp de energikanaler och flöden som vi har i vår kropp. Detta för att hjälpa kroppens självläkande på traven.

Reiki fungerar på så sätt att den läker det mest akuta först, vilket kanske inte alltid stämmer överens med det som kunden själv upplever som mest prioriterat.
Reiki är också ett väldigt bra komplement till massage för kunder som inte tycker om att behöva klä av sig, och inte är så bekväma med direkt beröring emot huden. Alternativt om man har mycket smärta i kroppen och inte klarar av massage.

För att läsa mera om Reikis alla användningsområden klicka gärna på länkarna nedan.

Länk till Reikiförbundets hemsida.